| Автор(и) | Єзерківський А.В., , , ННЦ «Інститут землеробства НААН» | ||
|---|---|---|---|
| Рубрика | Агрономія | ||
| рік | 2017 | номер журналу | Випуск №91. Частина 1 |
| сторінки | 226-236 | індекс УДК | 631.14:631.51 | Індекс DOI |
| Аннотація | Наведено результати досліджень впливу технологічних заходів вирощування на виробництво органічної продукції. Проведення плантажної оранки неглибоких (45–50 см) осушуваних торфо-глейових ґрунтів на 55 см з приорюванням до торфу підстилаючої мінеральної породи (оглеєний легкий суглинок) товщиною 8–10 см, поліпшує водно-фізичні і поживні характеристики ґрунту та за органічного вирощування жита озимого та гречки з застосуванням рідкого органічного мікродобрива гумат калію+мікроелементи, забезпечує отримання врожайності жита озимого понад 4,8 т/га та гречки 3,13 т/га. | ||
| Ключові слова | основний обробіток ґрунту, органічна продукція, жито озиме, гречка. | ||