| Автор(и) |
Буцик Р. М., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Чаплоуцький А. М., , асистент, Уманський національний університет садівництва Тернавський А.Г., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Самойленко М. О., доктор сільськогосподарських наук, , Миколаївський національний аграрний університет |
||
|---|---|---|---|
| Рубрика | Агрономія | ||
| рік | 2024 | номер журналу | Випуск 104 Частина 1 |
| сторінки | 276-283 | індекс УДК | 634.8.07-021.465:631.547.4(477.4):577.175 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2024-104-1-276-283 (Лінк) |
| Аннотація | У статті представлено результати досліджень, пов’язаних з вивченням ефективності застосування синтетичних фітогормонів – гібереліну і форхлорфенурону, на столових сортах винограду, з метою підвищення їх урожайності та поліпшення товарної якості ягід. Експериментально встановлено збільшення середньої маси ягід винограду під впливом обробки зав’язі фітогормонами, що веде до збільшення врожаю і покращення його товарної якості, але затримує дозрівання ягід та зменшує інтенсивність їх забарвлення. Серед застосованих препаратів вищою ефективністю відзначився форхлорфенурон. | ||
| Ключові слова | виноград, фітогормони, гіберелін, форхлорфенурон, продуктивність, сорти, врожайність, якість | ||